Mihaela Rădulescu şi Elan Schwartzenberg se despart… şi în acte

17 Sep

Acesta este interviul acordat de Elan ziarului CanCan:

– Reporter: De ce ati luat aceasta decizie?
Elan Schwartzenberg: Exact cum impreuna am decis sa ne casatorim, tot in acelasi mod, adica impreuna, am decis sa divortam. Motivele sunt personale, ne privesc doar pe noi doi. Probabil ca nu difera cu nimic fata de situatiile altor cupluri care ajung la acest deznodamant.
– Rep.: Te-ai putea razgandi cumva?
E.S.: Nu vad cum ar fi posibil acest lucru, dar cred ca cel mai corect raspuns ar fi „never say never” (n.r. in traducere din engleza „niciodata sa nu spui niciodata”)
– Rep.: Aveti un copil minunat, un copil foarte reusit. In grija cui va ramane din punct de vedere legal?
E.S.: Oficial, copilul va ra-mane in grija Mihaelei. In fapt practic, este copilul nostru si il vom creste impreuna.
– Rep.: Ati discutat deja termenii in care va avea loc separarea voastra?
E.S.: Da. Extrem de clar si cu maxima prietenie. Avem zece ani de viata impreuna si un copil magnific, sunt sigur ca ne leaga multe lucruri, atat azi cat si pe viitor .
– Rep.: Din punct de vedere financiar s-a ajuns la un punct de vedere comun, ma refer aici la problema partajului?
E.S.: Mihaela castiga singura, va spun eu, mai mult decat multi oameni de afaceri. In plus, ea are deja cu mult timp inaintea acestui divort suficiente fonduri si bunuri pe numele ei. Presupunand insa ca toate aceste lucruri nu ar exista, mama copilului meu si prietena mea de viata din ultimii zece ani nu are si nici nu va avea probleme financiare.
– Rep.: Prietenii vostri sustin ca ai protejat-o, pe toata durata casniciei, la maximum, din toate punctele de vedere. Ma refer inclusiv la media. Ce se va intampla de acum incolo?
E.S.: In general, leoaicele se descurca exceptional si singure. In acest caz, insa, nu recomand nimanui sa intre in conflict cu Mihaela, cum de asemenea nu recomand nimanui sa creada ca nu ma preocupa soarta ei incepand de azi inainte. Oricine loveste in ea loveste practic in mama copilului meu si in viata este bine sa ne ocupam fiecare de propria familie. Oricui a intrat in trecut cu bocancii in familia mea, am incercat direct sau indirect sa nu-i raman dator.
– Rep.: Cum o poti descrie pe Mihaela in cateva cuvinte, tinand cont ca esti omul care o stie practic cel mai bine?
E.S.: Este o romantica incurabila, boema, super profesionista in multiplele ramuri ale meseriei ei, o femeie orgolioasa, ambitioasa si o mama extraordinara!
– Rep.: Cand ati luat aceasta decizie?
E.S.: Cred ca e ceva ce exista mai demult in subconstientul amandurora, dar uite ca acum am ajuns la acest final nefericit.
– Rep.: De obicei, situatiile de acest fel pornesc ok si se termina cu scandal. Ce crezi ca se va intampla din acest punct de vedere?
-E.S.: Vom creste un copil reusit, vom continua sa colaboram in proiecte caritabile, oricum, acest divort este suficient de suculent in sine ca sa ne mai „straduim” si noi. In orice caz, vreau sa stiti ca aceasta este unica si ultima declaratie publica pe acest subiect din partea mea.
– Rep.: Ai spus mai devreme „niciodata sa nu spui niciodata” cand te-am intrebat daca te-ai putea razgandi. Totusi, ce te-ar putea face sa iti schimbi decizia?
E.S.: Ayan.

Şi scurta declaraţie a Mihaelei pentru „Libertatea”:

Ne-am despărţit de multă vreme, cu discreţie şi grijă pentru copilul nostru. Nici eu, nici Elan nu avem altceva de comentat, suntem în cele mai bune relaţii şi nu vă străduiţi să aflaţi scandaluri, căci nu există!

Eu văd lucrurile în felul următor: din moment ce Mihaela spune că cei doi s-au despărţit de ceva vreme, întrebarea firească este de ce au ales tocmai acest moment ca să oficializeze această despărţire şi mai mult decât atât, să facă acest lucru cunoscut presei şi deci intregii lumi. Ei bine, este evident că scandalurile în care Mihaela a fost implicată în ultima vreme cu o parte din trustul Intact nu puteau să fie străine de această decizie. Aceste războieli au afectat credibilitatea campaniei în spatele căreia se află chiar Schwartzenberg, aşa cum ea însăşi a declarat. Mihaela Rădulescu a ieşit şifonată din ele, pentru că o dată cu aceste certuri interne din trust s-a pus şi o altă problemă, şi anume cea a  uşurinţei cu care aceasta dă jos textila, a improbabilităţii ca românii să reacţioneze la această campanie după ce Mihaela a mai încercat să le bage pe gât în campaniile sale publicitare o mulţime de alte lucruri, de la ulei de floarea soarelui la cafea, de la creme de faţă la Pagini Aurii şi multe altele. Plus că, puţin probabil ca cineva să mai ia în serios mesajul campaniei dupa ce chiar ea a contribuit la răspândirea imaginii trucate de la care a pornit totul prin excesiva mediatizare a erorii comise de cei de la Antena 2, care în prostia lor inimaginabilă au luat-o drept bună. Nu ea s-a plâns oricui avea un microfon funcţionabil de asta? Pe scurt, toată chestia puţea rău şi cumva trebuia dreasă. Adică, din moment ce tot suntem despărţiţi, de ce să nu profităm de un moment cât se poate de oportun pentru amândoi? De ce să nu aruncăm bomba pe piaţă pentru ca atenţia tuturor să fie îndreptată către un subiect mult mai suculent? (Apropo de asta, băi paparazzilor care aflaţi şi cine, ce a mâncat de dimineaţă, voi iluştri descendenţi ai lui Sherlock Holmes… ce să zic, de data asta aţi cam îmbulinat-o. Adică e bine şi cu asta cu ţâţe, „celulite” şi ce piţipoancă şi-o mai pune cu cine… dar informaţii importante aţi putea furniza? Că şi eu dacă mă duc cu aparatul de fotografiat pe plajă surprind instantaneele ăstea iar piţipoancele vor chiar ele să ştiţi cu cine s-au mai combinat ca să le crească ratingul şi cota de piaţă.)

Sau să-i fi deschis Mircea Badea ochii lui Elan? (într-o emisiune recentă MB a creionat destul de bine şi concis atât scandalul cu Antena 2 cât şi unele aspecte mai puţin compatibile cu imaginea de „îngeraş dezinteresat”) Asta chiar a fost o răutate, sigur că nu ne putem închipui ca un om de „factura” lui Elan, de inteligenţa şi înalta sa probitate morală să se uite în gura lui, haideţi să fim serioşi. Cu toate acestea, nu putem observa că cel puţin într-un aspect părerile celor doi au fost (întrucâtva) convergente. Badea: orice fel de atitudine sau comentariu care nu înseamnă proslăvirea augustei persoane, deci ce nu înseamnă prosternare în faţa performanţei profesionale sau umanitare a doamnei Rădulescu e taxată drept un afront. Schwartzenberg: (despre M. Rădulescu)o femeie orgolioasă, ambiţioasă  (aruncate aşa, la derută, într-un şir lung de calităţi, pe care dealtfel nu i le contestă nimeni) Bineînţeles că Elan nu putea să foloseasca aceleaşi cuvinte pe care le-a folosit Badea şi în nici un caz nu putea să aibă un ton de ceartă dar a indicat discret, pentru un fin observator, cam unde  bate problema. Viaţa cu Mihaela nu a fost atât de roz? Vai tuu… şi eu care credeam că tot ce atinge ea se purifică şi se sfinţeşte…

Acest divoţ ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de inşelătoare sunt aparenţele, ca să folosesc un clişeu, cât de diferită este viaţa adevărată de imaginea glossy din revistele colorate. Uite aşa mai aflăm şi noi câte ceva din „şcoala vieţii”, că de la cei doi proaspeţi someri nu am avut parte de revelaţii iar prostia crasă şi iresponsabilitatea unora nu mai intră demult în această categorie.

Ca aspect uman, cel care nu are nici o vină dar care este cel mai afectat de această despărţire este Ayan  Păcat…

Anunțuri

9 răspunsuri to “Mihaela Rădulescu şi Elan Schwartzenberg se despart… şi în acte”

 1. nela 18 Septembrie 2008 la 07:30 #

  Mihaela e o profesionista in tot ceea ce face imi place foarte mult de ea, si dupa cum o stim cu totii cat de greu ii este va trece si peste

 2. dadatroll 18 Septembrie 2008 la 17:30 #

  Esti sigur ca e vorba de Mihaela Radulescu? Ca eu nam citit postarea asta da am dat un search in text dupa toapa proasta cu aere si fitzen cap si nam gasit nimic.

 3. carmencorina 18 Septembrie 2008 la 18:13 #

  dadatroll ai greşit termenii de căutare. Cei corecţi erau: „perfecţiunea are un nume=Mihaela Rădulescu”, „regina actelor de caritate dar şi a celor lucrative de pe la showroomuri auto=MR” iar mai nou, cu cel de-al treilea divorţ din portofoliu, şi-a câştigat şi titlul de „femeia divorţată a …deceniului” (TVmania, VIP, aşteptăm şi categoria asta în cadrul premiilor voastre), model aspiraţional pentru „debutant divorcee” (amatorii de chic lit ştiu la ce mă refer)

 4. dadatroll 18 Septembrie 2008 la 22:10 #

  Nu stiu cesa zic cu teoria asta cu Mircea Badea ca ia deschis ochi la Elian asta. Numi vine sa cred ca un om asa de bogat nusi permite un televizor casa o vada pe Raduleasca pe ecran si sa se convinga. Da poate cai zgarcit si nu sia luat televizor?

 5. carmencorina 18 Septembrie 2008 la 23:06 #

  Chiar eu am spus că e puţin probabil acest lucru. A fost o speculaţie dusă la extrem şi, dacă vrei, o răutate. Totuşi, nimeni nu îndrăznea să o critice pe Mihaela Rădulescu iar Mircea Badea a făcut acest lucru şi a adus şi argumente. Nici un bărbat in special, că se ştie că femeile sunt mai invidioase şi mai rele de gură. Când nimeni nu mai gândeşte ca tine ai impresia că eşti nebun, când vezi că unul scoate în evidenţă lucruri pe care ţie poate ţi-a luat ani buni să le descoperi (că doar atunci când iubeşti vezi mai greu defectele) parcă… prinzi curaj. Socotelile erau oricum încheiate… noi murim de grija lor şi ei sunt bine mersi îşi văd de viaţa lor. Dar din moment ce noi ăştia sărăntocii şi neînsemnaţii nu avem o viaţă aşa de frumoasă sau măcar de interesantă ca a lor ne mai umplem timpul cu poveşti dintr-ăstea ieftine.

 6. admin 19 Septembrie 2008 la 01:12 #

  se pare ca a dat gres arta feng-shuie cu care si-a tot ornat casa. Iata ce (dez)echlibru i-a adus, Asta se intampla cand nu e viata traita in Hristos, in credinta ortodoxa.

 7. carmencorina 19 Septembrie 2008 la 01:47 #

  Nu cred că religia a avut vreun rol. Dimpotrivă, faptul că a trecut la iudaism pentru el înseamnă că a fost dispusă la unele sacrificii ca să meargă relaţia.

 8. dadatroll 19 Septembrie 2008 la 17:35 #

  Cu toate astea miemi vine greu sa cred ca omu na vazut un televizor in viata lui desi e milionar. Ca daca vedea un televizor e posibil sa o fi vazut si pe Raduleasca pe el si atunci, daca scapa de impietrire pe loc, nici gand so mai ia de sotie.

 9. carmencorina 20 Septembrie 2008 la 13:49 #

  Ai şi tu dreptate dadatroll…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: