Cetăţean român răpit în Egipt… ce face MAE?

22 Sep

Statul egiptean confirmă ştirea conform căreia 5 italieni, 5 nemţi, 1 român şi 4 ghizi au fost răpiţi, Ministerul Turismului din Egipt o face, în Italia şi Germania se formează celule de criză şi se ia legătura cu familiile celor răpiţi, lumea „arde” cum ar veni… iar Ministerul Afacerilor Externe din România ce face? Înfiinţează o celulă de criză dar fără a confirma dacă se află şi un cetăţean român printre cei răpiţi!!! Minunat… ăştia chiar sunt cretini? Pe lângă faptul că se mişca precum ţestoasele, nici nu măcar nu ţin drumul drept. Păi nu ar fi fost logic să obţii o confirmare şi apoi să o faci şi publică iar abia dup-aia să înfiinţezi celula de criză? Pe Oana Marienscu (actualul purtător de cuvânt de la MAE) o credeam mai descurcăreaţă dar presupun că nu e vina ei că primeşte ordine de la minţile ăstea „luminate”.

Pe Realitatea vorbeşte un secretar de stat din Ministerul Turismului care spune că românul ăla nu poate fi considerat turist din moment ce nu a plecat cu o agenţie românească! Şi mai adaugă ceva de genul: cine l-a pus să plece de capul lui? Tăriceanu… tocmai acum s-a gândit să vorbească despre olimpicii români. Toată stima pentru ei… dar nu putea să arunce doua vorbe şi despre situaţia actuală de criză? Reacţia celorlalte două state a fost mai mult decât promptă. Consulul României în Egipt nu a fost în stare nici măcar să spună la ce oră a primit informaţia despre răpire, probabil pentru a nu face de râs MAE că având în vedere reacţia lor întărziată trebuie băgată scuza cu „nu ştiam”. Se pare că i-au închis gura că le strica imaginea. Legătura s-a întrerupt în mod misterios.

Amărâta aia (este vorba de o femeie în jur de 30 de ani) are „noroc” că a fost răpită împreună cu cetăţenii unor state cărora chiar le pasă de ai lor, sau cel puţin pot să păstreze aparenţele. Doar nu o să-l lase pe cetăţeanul român acolo atunci când (dacă) ăia vor fi eliberaţi doar pentru că statul român nu dă doi bani pe el… sper.

Alte informaţii: răpirea  a avut loc în Deşertul de Vest, aproape de Peştera Înotătorilor (acolo s-a filmat „Pacientul englez”… apropos). Turiştii încercau să campeze(ei se aflau într-o excursie de tip safari care începuse pe 16 septembrie) Răpitorii au coborât din 4 maşini. Nu se ştie cu ce i-au atacat, cu arme de foc sau cuţite. Unul dintre răpiţi a apucat să îşi sune soţia şi i-a spus că atacatorii aveau feţe de africani. Răpitorii ar fi sudanezi iar cei răpiţi ar fi fost mutaţi în Sudan, o veste mai mult decât proastă având în vedere situaţia de acolo. Negocierile sunt purtate de Serviciile secrete Egiptene. Vestea bună este că e un act de banditism şi nu unul de terorism. Se ştie că teroriştii sunt interesaţi să dea lecţii în general, să susţină o cauză, sunt mai puţin dispuşi să negocieze.

Felicitări celor de la Realitatea TV, s-au comportat ca nişte adevăraţi profesionişti. Înainte să comut pe acest program, pe Antena 3 era o duduie care tocmai venise din vacanţă din Egipt şi care spunea „păi egiptenii sunt inofensivi, nu cred că ar fi în stare de aşa ceva”. Nişte informaţii cu adevărat relevante, ce să zic… Poate la Ordinea Zilei să se mai facă puţină ordine. Aaa… văd că ei sunt interesaţi tot de politică. Am o veste pentru voi: ni s-a cam scârbit de ea.

Uite măi şi o declaraţie de la Guvern… cam de 1 minut aşa… nu mai mult că atâta comunicare strică. Prea multe „condiţionale” pentru o declaraţie de presă: „s-ar putea”, „s-ar părea”. Şi una de la MAE pe acelaşi ton. Ei tot aşteaptă confirmări oficiale. 1. Au fost destule. Ce voiaţi… poze de la răpire? şi 2.Nu mai fiţi măi aşa „oficiali” că nici răpitorii nu sunt gentlemani.

Reacţia preşedinţiei este una mult mai bună. Confirmă ştirea cel puţin. Îşi arată sprijinul. Dă asigurări chiar. Uite o lecţie pentru celelalte structuri ale statului: nu o să vă dea nimeni în cap dacă un român NU se află printre persoanele răpite, în schimb lipsa de reacţie este taxată mult mai dur.

P.S.: Am spus eu într-un post anterior că ministrul de externe e un bâlbâit? Cred că face eforturi să nu mă contrazică!

Anunțuri

Un răspuns to “Cetăţean român răpit în Egipt… ce face MAE?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Egipt » Blog Archive » Cetăţean român răpit în Egipt… ce face MAE? - 22 Septembrie 2008

    […] Zrodlo informacjiOryginalny artykul na:https://carmencorina.wordpress.com/?p=105 […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: