„Ziaristele” de mâine sunt piţipoancele de azi

29 sept.

De la început această studentă în anul I Ia facultatea de jurnalism din cadrul Universităţii Spiru Haret (puncte puncte…) ne arată de ce ar fi potrivită să lucreze chiar pentru ziarul căruia i s-a vândut pentru prima dată la rubrica „fata de la pagina 5”:

 1. Spune că are 1.70 şi 50 de kile şi cu asta îndeplineşte de fapt 2 criterii: a) minte, cam asta e „deontologic”=vandabil la ziarele de scandal (se vede cu ochiul liber că are mai mult de atât) şi b) e în „tendinţi”, foarte important important dacă vrei să lucrezi la un ziar cu sute de mii de cumpărători dar puţini cititori, ADICĂ oferă o informaţie falsă pentru că aşa a bifat ea că este „cul”, să ai 20 de kile sub înălţime.
 2. slip cu floricele, una chiar pe Dânsa, mare de tot să se vadă …REZULTĂ s-a prins cum stă treaba, şi textele trebuie să arate la fel: cu înflorituri, să se axeze pe Dânsa, Dumneaei vinde şi, nu în ultimul rând, să fie pe prima pagină, să se vadă mare de tot.
 3. Aşa cum am spus, e la Spiru Haret, ceea ce îi oferă suficient de mult timp liber cât să prindă exact atâta experienţă de viaţă cât are nevoie pentru a scrie la o revistă de scandal. De teorie nu vorbim că nu e cazul la Spiru Haret, de-asta şi libertatea de mişcare. Deci, suficiente „ştiri de la ora 5”, „poveştiri de noapte” şi Euforia tv cât să ştii ce e HOT şi cât mai puţine cărţi ca să ştii ce e… NOT!
 4. Revenind la ce e HOT, că deja piţipoancele (dacă mă citesc) se gândesc să schimbe frecvenţa, poziţia braţelor este ideală. După cap, exact ca în concursul de mare succes şi angajament .”ia-te în piept cu Nicoleta Luciu”. Sânii sunt un pic ridicaţi, burta pare mai suplă şi nu în ultimul rând e mai interesantă aşa, că doar ea e „una la un milion”
 5. Rujul de pe buze este şi el în acord cu designul ziarului, ţipător. Aş vrea să spun că e la fel de neadecvat dar aş minţi. Dacă pe plajă nu e chiar recomandat să te rujezi cu o nuanţă putenică, ideal fiind să nu te rujezi deloc, în schimb culorile ziarului Libertatea sunt în totală armonie cu subiectele abordate, stridente şi de prost gust.

Eu zic să depună  de pe acum un CV, e păcat să nu fie şi remunerată dacă tot face muncă de teren în Bamboo. A… dar ca ea mai sunt încă 10000 cel puţin în Bucureşti. Sunt convinsă însă că puţine au talentul ei gazetăresc, puţine transformă demersul jurnalisic în artă aşa cum face ea atunci când spune că „îi place să petreacă timpul liber în compania prietenilor şi este pasionată de pictură”. Păi, e de ajuns o dată să inserezi cuvântul pictură în text şi deja eşti cultă în cap 😀 Dacă are ceva cunoştinţe în domeniu, acestea îi vor fi foarte folositoare în demersul „deontologic” de a modifica pozele în photoshop, skill deosebit de util la o astfel de publicaţie. Spun asta pentru că un text trebuie să fie ilustrativ pentru o poză (şi nu invers) iar pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie făcute „mici” modificări câteodată, pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale.

Are toate calităţile pentru a reuşi. Urarea mea e într-un fel de prisos dar, cu puţinele cuvinte din vocabularul meu de ne-jurnalistă, îi doresc „succesuri”!

Later edit: sper că toată lumea a înţeles că mă refer la „fătuci” nu la ziariste în adevăratul sens al cuvântul. Termenul în sine ma duce imediat cu gândul la Oana Stancu.

Reclame

6 răspunsuri to “„Ziaristele” de mâine sunt piţipoancele de azi”

 1. escunews 28 decembrie 2008 la 00:18 #

  oau ce sexy este :D, mai ai poze ? 🙂

 2. carmencorina 29 decembrie 2008 la 22:04 #

  Nu mi se pare sexy. Are şoldurile prea mari. Costumul ăla de baie cu floricele e ca naiba. Iar cireaşa de pe corpul ei de „tort,” făţăul carevasăzică, e de ţărancă autentică. Dacă aş fi băiat nu m-aş uita la ea :))

 3. eugen sebastian frunza 1 februarie 2009 la 23:30 #

  e urata! nici pe pagina 32 n-as baga-o! fu, rahat! altceva, mai avem? poate desert? lol:)

 4. carmencorina 2 februarie 2009 la 01:42 #

  desertul l-a oprit ea, cred că se vede

 5. sorin 5 februarie 2009 la 04:47 #

  O sa vezi tu ce mare reporterita va ajunge. Uneori criticam prea dur omenirea, fara sa ne implicam in ea.

 6. carmencorina 5 februarie 2009 la 06:22 #

  Păi… ca reporteriţă ai mai multe şanse să ajungi „mare” făcând pe „fătuca” absolută (vezi Veve, cea care l-a intervievat pe Despot).
  Eu cred că prin faptul că mai şi criticăm ne implicăm în ea, pentru că luăm atitudine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: