Ultimul tren

8 Dec

Dacă pierzi metroul în ultima clipă ai un loc liber garantat în aşteptarea următorului tren. În viaţă ce primeşti dacă pierzi ultimul tren? Un duş rece din care la canalizare se scurg dureros de încet regretele.

Încet se scurge şi timpul în viaţa unui ratat. Căci aşa aş putea să numesc un om care nu şi-a concretizat aspiraţiile în realităţi. Nu ştii dacă vei mai avea o a doua şansă. Şi dacă luminiţa de la capătul tunelului va străluci în calea destinului tău într-o bună zi, nu vei ştii exact când. Şi nu vei ştii nici cum să-ţi ghidezi acţiunile pentru ca soarta ta să fie una mai bună.

Până acum ai crezut că faci lucrurile aşa cum trebuie şi te-ai cufundat în mocirlă. Nu poţi avea încredere în intuiţia ta, în raţiunea ta, pentru că tocmai ele te-au ghidat către o linie moartă. Şi nu întotdeauna vei ştii dacă ai luat-o într-o direcţie greşită, pentru că în viaţă nu există o voce care să te atenţioneze cu blândeţe şi fermitate „Urmează staţia Timpuri Noi cu peronul pe partea dreaptă.”

Îmi plac certitudinile. La metrou timpul lucrează în favoarea ta. Cu cât timpul trece, cu atât se apropie clipa în care vei păşi în interiorul călduţ al vagonului, contrabalansat de feţele reci ale oamenilor care trec prin tine. Şi pentru că tuturor le plac certitudinile, acest timp este contorizat cu exactitate şi domneşte peste capetele tuturor. În capetele lor domnesc însă incertitudini, sentimente amestecate, frică, extaz, dragoste sau ură.

În viaţă timpul lucrează în defavoarea ta. Pe măsură ce trece, devine tot mai apăsător atunci când reprezintă doar un balon care înveleşte un mare vid ce altminteri s-ar împrăştia o dată cu trecerea în neTimp.

-scris de o ratată în viaţă-

Anunțuri

Un răspuns to “Ultimul tren”

  1. George 15 Aprilie 2010 la 08:59 #

    Vad ca in mare avem aceeasi problema…:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: