Are we humans or are we demons?

20 Feb

Mă cutremur, mă simt strangulată de tristeţe dar în acelaşi timp revoltată de felul în care oameni, prin ale căror vene curge sânge, nu râuri de gheaţă, au ales să curme viaţa altor semeni de-ai lor.

O mamă îşi aruncă nou născutul în colţii doritori de carne proaspătă ai câinilor. O echipă de „salvare” formată din alpinişti semnează sentinţa de moarte a celui pe care ar fi trebuit să îl salveze. Ce să mai spun de bestialitatea cu care a fost ucis Marian Cozma? Pentru aşa ceva nu există cuvinte, sau cel puţin ele sunt în parte onomatopeice, în parte mult prea brutale pentru a putea fi rostite.

Ce merită astfel de „oameni”? Dacă aş spune să li se întâmple acelaşi lucru asta ar fi dovada unui spirit de echitate pe care ei nu l-au avut şi deci nu îl merită. Ceva mult mai rău, şi anume să păţească la fel dar să fie blagosloviţi şi cu o CONŞTIINŢĂ (pe care ei nu au avut-o) care să le dezvăluie dimensiunea adevărată, umană, şi profund dureroasă, a faptelor săvârşite.

6a00d8341c3d8353ef00e54f571bfe8834-640wi1The Killers (sugestiv nume) se întreabă dacă suntem oameni sau… dansatori. Unii dintre noi dansează în ringul vieţii cu mănuşi de oţel şi lovesc sub centură. Marele Arbitru ce face în timp ce jucătorii săi se transformă în demoni?

Anunțuri

5 răspunsuri to “Are we humans or are we demons?”

 1. Carmen 24 Februarie 2009 la 00:16 #

  Ce-i drept tema pe care ai ales-o este destul de reala, este o realitate a societatii in care traim.
  Oare suntem prea putini cei care isi pun intrebari de genul: suntem oameni sau demoni?

 2. beheader69 16 Aprilie 2009 la 10:31 #

  este o idee si asta

 3. ionut 4 Iulie 2009 la 05:26 #

  Toti purtam in noi asa cum spui tu in alta parte raul si nimicnicia,
  precum cancerul care invinge atunci cand gaseste zone slabe si propice pentru a se dezvolta.Daca standardele eticii,esteticii si logicii nu sa
  nt identice se instaureaza ignoranta si coruptia,delatiunea si pauperit
  atea.In budism se spune ca cel ce NAZUIESTE spre cunoastere trebuie sa fie la fel de INDARJIT ca un vierme ce roade un sicriu.
  Va multumesc.

 4. ionut 5 Iulie 2009 la 13:00 #

  In om sta ingerul si fiara
  Intr-o perfecta coeziune.
  Doar cand ratiunea doarme
  Monstrii isi arata ghiara
  Si se arunca in actiune.

 5. Carmen Corina 13 Iulie 2009 la 20:08 #

  Am luptat mereu ca sa inving raul inerent din propria-mi fiinta. Am descoperit ca nu poate fi totusi inlaturat, dar ca poate fi minimalizat daca, in mod paradoxal, nu il ingradesti intr-un tarc in inconstient, ci il lasi sa iasa in afara atunci cand mintea considera ca este necesar acest lucru. Cu alte cuvinte, mai bine un rau moderat, in doze mici, decat sa il lasi sa se acumuleze si dintr-o data sa explodezi, asa cum se intampla in cazul multor oameni care la un moment dat pur si simplu o iau razna si comit niste grozavenii de zeci de ori mai grave decat fapta carora ii raspund.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: