Citate – O perfectă zi perfectă

12 oct.

     E vreo patru jumate dimineața, ochii îmi sunt apoși de la ecranul necruțător cu ei și de la st-uri (trebuie să citiți cartea ca să înțelegeți despre ce e vorba), cred că mi-am înecat somnul undeva în cele cca. 7000 de caractere ale primei mele recenzii că deh, entuziasmul, dar tot nu pot să mă abțin să nu dau câteva citate din această delectare pe care mi-a oferit-o Martin Page. Sper să fiu mai cuminte data viitoare.

”Ca un nebun neobișnuit cu faptul că are două picioare, nu m-am obișnuit niciodată cu această realitate imuabilă. Descopăr întotdeauna cu aceeași surprindere că nu e nimeni lângă mine care să mă iubească și să mă trădeze.”

”Mi-ar plăcea să fiu înzestrat cu acest soi de psihologie fiziologică: fericit când e cald, nefericit când e frig. Cu siguranță n-aș face economie la încălzire, dar aș fi mulțumit să știu că dispoziția mea nu mai depinde de factori atât de fragili precum iubirea, atenția, soarta omenirii.”

”N-am înțeles niciodată de ce nu poți merge la lucru în pijama sau în cămașă de noapte. Iată un mister enorm. Oare ar stânjeni în vreun fel munca? Nu, nu cred, doamnelor și domnilor. Atunci? Pur și simplu ne-ar putea dezvălui că ne aflăm în plin coșmar.”

”Cravata este funda cadoului pe care îl ofer în fiecare zi capitalismului mondial. E foarte frustrant, pentru că sunt un cadou pe care nimeni nu-l despachetează. Se uită la ambalaj, le este de ajuns; cine sunt eu nu le face trebuință să știe.”

”M-ar fi deranjat să am cancer: un coleg tocmai ne anunțase că suferă de cancer la plămâni. E o asemenea competiție, încât toată lumea ar fi crezut că îl copiez.”

”Nu e posibil să construiești o relație afectivă durabilă cu lucrurile care fac parte din viața ta cotidiană: să păstrezi prăjitorul de pâine al unui prim mic dejun de îndrăgostiți (…) Ți se vinde amnezie. Arunci prăjitorul de pâine nou, stricat cu mica sa povară de ani cu amintiri.”

”Nu mi-a plăcut niciodată jocul de-a seducția. Să cumpăr dragoste cu bani sau vreun rol social, laude și publicitate în avantajul meu, toate astea intrau pentru mine în aceeași categorie de prostituție.”

”Voiam să schimbăm societatea, ar fi fost mai ușor să mângâiem un balaur psihopat, drogat cu cocaină.”

”N-am crezut niciodată în reclamele mele, faptul de a crede în lucruri adevărate mi se părea un fel de incest.”

”Imobil înalt, cenușiu de multinațională. Cu frunzele lui din bancnote și acțiuni, vrea să treacă drept un soi de copac; rădăcinile i se dezvoltă în creierul celor pe care îi impresionează.”

”Munca mea constă din a face lucruri cu vocale și consoane; fac lucruri roșii, galbene și albastre; de asemenea lucruri cu cifre.”

”Iată vremea crimei perfecte: nu văd decât trupuri înfometate, sinucise, bolnave, masacrate, dar nici o armă în mâna vreunui asasin.”

”Îi duc farfuria unei foste colege de școală care, după ce și-a reușit tentativa de sinucidere ratată, s-a făcut artistă. (…) Reconstituie o vacă din hrana în care s-a transformat, un fel de sculptură șiroind de antricoate, bucăți de friptură, și hamburgeri. În curând va da un lapte zgrunțuros și bun.”

”Un singur colac l-ar fi salvat, un număr prea mare l-a ucis. (…) Pe stradă, în fiecare dimineață mă trezesc înconjurat de colaci, la fel ca micul mus. Sunt prea mulți oameni, prea multe mașini, prea multe lucruri de care conștiința mea se freacă fără a se putea agăța.”

Mmm, eu mă agăț de pernă acum. The night is saved… thanks to… the fluffy cats. Cine n-a văzut Power Puff Girls pesemne se ocupa cu cititul. Acum o fi trecut la next level, nu ca mine.

Un răspuns to “Citate – O perfectă zi perfectă”

  1. Bogdan 13 octombrie 2010 la 03:40 #

    Îmi place cum scrii. Voi mai citi LITERE PERVAZIVE. Poate vei citi şi tu FOAMEA.

Lasă un comentariu